Rode pesto maken

Stel je voor; je zit op een terrasje in Toscane.

Lekker wijntje, brood dat net uit de oven is en nog warm is en geurt, met een lekkere dikke laag rode pesto erop. Hmmmmm. Dat is nog eens vakantiegevoel. Als je dat gevoel terug wilt halen als je weer thuis bent, dan voldoet een potje pesto van de supermarkt niet. Rode pesto maken is niet moeilijk en met lekker warm stokbrood uit de oven zit je voor je gevoel zó weer in Italië!

Rode pesto maken; hoe moet dat?

  • 200 gram zongedroogde tomaatjes
  • 20 gram verse basilicumblaadjes, fijngehakt
  • 2 grote tenen knoflook
  • 4 eetlepels pijnboompitjes
  • 4 eetlepels balsamico azijn
  • 75 gram parmezaanse kaas
  • 8 eetlepels (extra) viergeolijfolie (meermag ook)

Rode pesto maken; bereidingswijze

Doe de fijngeknipte basilicum in een hoge schaal, doe er de geraspte parmezaanse kaas op, de pijnboompitten, de balsamico azijn, uitgeperste knoflook en de uitgelekte, zongedroogde tomaten. Maal alles met de staafmixer heel fijn (10min) en voeg op het laatst de olijfolie toe en mix nog even door. Je kunt rode pesto maken en deze naar eigen smaak aanpassen; houd je van zoeter, voeg dan wat meer azijn toe. Wil je hem juist pittiger dan doen je nog wat meer basilicum erbij. En hetzelfde geldt voor knoflook. Eet smakelijk!