Wij leren jou de lekkerste pesto's te maken!
Pesto Maken

Groene pesto maken

groene pesto makenGroene pesto maken, daar heb je veel basilicum voor nodig. Koop wat basilicumplantjes en zet ze in je tuin, dan heb je daar de hele zomer plezier van en kun je zoveel groene pesto maken als je wilt.

Pesto is heerlijk op strokbrood, als tapas en natuurlijk door de pasta.

Groene pesto maken is eigenlijk heel eenvoudig. Je mixt de ingrediënten in de mixer of vijzel en klaar. Pesto kun je in allerlei soorten in een potje bij de supermarkt krijgen, maar als je het zelf maakt is het echt veel lekkerder.

Daarom is zelf pesto maken enorm voldoening gevend.

Om zelf pesto te maken doe je 60 gram pijnboompitten in een keukenmachine of vijzel en maal je ze fijn. Voeg 80 gram Parmezaanse kaas toe, een teentje knoflook, 60 gram verse(!) basilicumblaadje, beetje zout en het sap van een halve citroen toe. Voeg aan dat mengsel ongeveer 150 ml olijfolie toe en klaar. Zoals je ziet is zelf groene pesto maken supermakkelijk.

De pesto is met een laagje olie erop in de koelkast ongeveer een week houdbaar. Je kunt de pesto ook invriezen. Een ijsblokjes vorm is daarvoor ideaal want dan kun je elke keer een afgepaste portie ontdooien voor gebruik. Check deze recepten bijvoorbeeld voor enkele frisse salades die je met een “ijsblokje” pesto heerlijk kan opfleuren.

groene pesto saus