Wij leren jou de lekkerste pesto's te maken!
Pesto Maken

Pesto maken basilicum

Waarschijnlijk weet je dat je, wil je pesto maken basilicum nodig hebt.

Basilicum is een groen kruidje dat veel gebruikt wordt in de Italiaanse keuken. Je kunt basilicum in een potje in huis of zo in de tuin zetten, zodat je altijd over verse basilicum kunt beschikken. Pesto maken basilicum gebruik voor het pesto maken basilicum die zo vers mogelijk is. Dan blijft de smaak het best bewaard. Als je pesto op de ouderwetse manier maakt, in een vijzel, snijd dan de blaadjes eerst fijn met een scherp mes.

Met de vijzel is trouwens ook de methode waarbij geur en smaak het best bewaard blijven en ten volste tot hun recht komen. Maar ook met een foodprocessor, staafmixer of een keukenmachine verkrijg je een prima resultaat en het gaat wel een stuk sneller. Let op met het gebruik van een blender. Een goede blender om te gebruiken is de KitchenAid artisan blender die je qua snelheid goed kan in ’t oog houden – maar goedkoep blenders zorgen vaak voor een slechte structuur!

groene pesto basilicum

Er zijn heel veel verschillende recepten in de omloop voor groene pesto.

Ieder huis en restaurant heeft zijn eigen ingrediënten. Zo kun je ook zelf je eigen recept voor pesto maken basilicum de hoeveelheden naar jou smaak aanpassen. Houd je van knoflook, dan doe je wat meer knoflook erdoor. Dat geldt ook voor de andere ingrediënten. Maar kies altijd voor olijfolie van de beste kwaliteit en lekkere verse basilicum!