Wij leren jou de lekkerste pesto's te maken!
Pesto Maken

Verse pesto maken

Verse pesto makenVerse pesto maken is leuk om te doen en het heerlijk om op te dienen op een toastje bersgebakken brood en als pastasaus. Het belangrijkste ingrediënt van pesto is uiteraard de basilicum. Wil je verse pesto maken dan heb je verse, groene basilicum nodig en het liefst heel veel! Hoe moet je verse pesto maken? Er zijn talloze recepten voor pesto.

Zo is er de bekende groene pesto, maar er is bijvoorbeeld ook rode pesto; met heerlijke zongedroogde tomaatjes. Vaak zijn de recepten eeuwenoude familiegeheimen die overgedragen zijn van moeder op dochter. Volgens Janneke is het zelfs zo dat deze recepten vaak niet worden uitgeschreven om ze te beschermen! HEERLIJK!

De traditionele manier van verse pesto maken, was de basilicumblaadjes fijnsnijden en deze dan, met de overige ingrediënten, fijnmalen in de vijzel.

Dan lekker veel goede olijfolie erbij roeren, en klaar.

Hoewel je met een scherp mes en een vijzel het meest smaakvolle resultaat behaalt, kun je tegenwoordig natuurlijk gebruik maken van een keukenmachine of staafmixer. Dat gaat een stuk sneller en is ook heerlijk.

Doe de pesto in een schone pot en dek hem af met een laagje olijfolie. Zo blijft de pesto langer houdbaar. Je kunt de pesto, verdeeld in porties (ijsblokjesbak) ook invriezen.

Zelfgemaakte pesto is erg leuk om te serveren als je gasten op bezoek krijgt, of gewoon lekker zelf te genieten op een mooie zomeravond in de achtertuin.

Verse pesto maken